OUS NEVATS
INGREDIENTS:
Per a la merenga:
![]() |
'Ous nevats': Recepta senzilla i amb presentació espectacular! |
- 4 clares d'ou
- 4 cullerades soperes de sucre
Per a la base:
- 12 besuits de 'soletilla'
Per al caramel:
- 6 cullerades soperes de sucre
Per a la crema catalana:
- 4 rovells d'ou
- 5 cullerades soperes de Maizena
- 4 cullerades soperes de sucre
- 1,5 litres de llet
- 1 branqueta de canella
ELABORACIÓ:
1.- Col.locar en el fons d'un plat gran (una font) tots els bescuits. Separar les clares dels rovells dels ous.
2.- En un bol, muntar les clares a punt de neu. Afegir el sucre i acabar de muntar-ho tot a punt de neu. Reservar la merenga.
3.- Abocar quasi tota la llet (reservar mig got) en un casset i posar a calfar a foc mitjà.
4.- Mentre la llet va calfant-se, mesclar, manualment, amb unes varetes: els 4 rovells, la Maizena, el sucre i la llet. Mesclat todo de forma homogènia, reservar.
5.- Amb la llet del casset calenta, agafar cullerades de la merenga, ja preparada, i passar-les per la llet fins que bulla. En eixe moment, traure els floquets de merenga i reservar-los en un plat.
6.- Amb el mateix casset de llet calenta, retirar-la del foc i incorporar la mescla de crema catalana amb un colador. Incorporar la branqueta de canella i col.locar el casset de nou al foc, de nou, per a remoure-ho tot fins a espessir.
7.- Cobrir els bescuits amb la crema catalana. Col.locar els floquets de merenga damunt de la crema catalana. Reservar.
8.- Per últim, abocar en un casset les 6 cullerades de sucre i posar al foc. Remoure fins a convertir en caramel líquid. Retirar quan agafe un color marronenc. Amb l'ajuda d'un cullera, abocar sobre tots els floquets de merenga.
BON PROFIT!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada