dijous, 28 de febrer del 2013

OUS NEVATS

  INGREDIENTS:
  Per a la merenga:
'Ous nevats': Recepta senzilla i
amb presentació espectacular!
  • 4 clares d'ou
  • 4 cullerades soperes de sucre

  Per a la base:
  • 12 besuits de 'soletilla'

  Per al caramel:
  • 6 cullerades soperes de sucre
 Per a la crema catalana:
  • 4 rovells d'ou
  • 5 cullerades soperes de Maizena
  • 4 cullerades soperes de sucre
  • 1,5 litres de llet
  • 1 branqueta de canella

  
  ELABORACIÓ:
  1.- Col.locar en el fons d'un plat gran (una font) tots els bescuits. Separar les clares dels rovells dels ous.

  2.- En un bol, muntar les clares a punt de neu. Afegir el sucre i acabar de muntar-ho tot a punt de neu. Reservar la merenga.

  3.- Abocar quasi tota la llet (reservar mig got) en un casset i posar a calfar a foc mitjà.

  4.- Mentre la llet va calfant-se, mesclar, manualment, amb unes varetes: els 4 rovells, la Maizena, el sucre i la llet. Mesclat todo de forma homogènia, reservar.

  5.- Amb la llet del casset calenta, agafar cullerades de la merenga, ja preparada, i passar-les per la llet fins que bulla. En eixe moment, traure els floquets de merenga i reservar-los en un plat.

  6.- Amb el mateix casset de llet calenta, retirar-la del foc i incorporar la mescla de crema catalana amb un colador. Incorporar la branqueta de canella i col.locar el casset de nou al foc, de nou, per a remoure-ho tot fins a espessir.

  7.- Cobrir els bescuits amb la crema catalana. Col.locar els floquets de merenga damunt de la crema catalana. Reservar.

  8.- Per últim, abocar en un casset les 6 cullerades de sucre i posar al foc. Remoure fins a convertir en caramel líquid. Retirar quan agafe un color marronenc. Amb l'ajuda d'un cullera, abocar sobre tots els floquets de merenga.

  BON PROFIT!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada