dilluns, 8 d’abril del 2013

CANELONS AMB SALSA BEIXAMEL I SALSA DE TOMACA

INGREDIENTS (6-8 persones):

Farcit de carn ja preparat
Per al farcit i els canelons:
  • 300 grs. de carn picada de porc
  • 300 grs. de carn picada de vedella
  • 2 pits de pollastre filetejades
  • 1 terrina de paté
  • 2 cullerades soperes de farina
  • 1/2 got de llet
  • Oli d'oliva
  • 3 paquets de canelons (20 làmines per paquet)
  • Canelons preparats a l'espera
    de les salses
  • Mantega  
 Per a la salsa beixamel:
  • 2 cullerades soperes de mantega
  • 3 cullerades soperes de farina
  • Llet
  • Sal
  • Anou moscada
  • Formatge Emmental (ratllat)

 Per a la salsa de tomaca:
  • 400 grs. de tomaca trossejada (1 pot)
  • Sal
  • Sucre
  • Pebre

 ELABORACIÓ:
 Farcit de carn:
  1.- Fregir tota la carn amb abundant oli. Una vegada fregida, triturar-la.

  2.- Col.locar tota la carn triturada en la mateixa paella amb l'oli. Afegir les cullerades de farina i la llet. Remoure-ho tot breument a foc suau un parell de minuts.

  3.- Abocar tota la carn en un bol. Afegir mitja anou moscada ratllada i el paté. Mesclar fins a obtindre una mescla homogènia. Reservar en la nevera (amb una hora, suficient).

Canelons:
  1.- Omplir les 3/4 parts d'una cassola gran amb aigua, afegir sal i oli i posar a bullir a foc fort. Quan comence a bullir, afegir de 15 en 15 les làmines i bullir-les 10 minuts.

  2.- Mentre es bull la pasta, preparar la carn per a omplir el canelons.

 3.- Traure els canelons de la cassola, i deixar refredar damunt d'un drap de cuina. Embolicar la carn amb la pasta del caneló: col.locar la carn en un extrem de la làmina i embolicar fins al final.

  4.- Posar els canelons en recipients per al forn que, prèviament, s'han untat amb mantega.


Salsa de beixamel:
  1.- En un casset, afegir les cullerades de mantega i desfer a foc suau. Amb la mantega fosa, afegir les cullerades de farina i mesclar.

  2.- Amb la mescla obtinguda, afegir poc a poc llet i remoure amb unes varetes manualment, fins a obtindre una salsa homogènia (ni massa líquida, ni massa espessa).

  3.- Abocar sobre un dels recipients on tenim els canelons la salsa beixamel i el formatge ratllat. Mantindre 25 minuts en el forn a 200º.
  
Salsa de tomaca:
  1.- En una paella, amb oli, abocar la tomaca trossejada, la sal, el sucre i el pebre mòlt. Fregir 5 minuts.

  2.- Triturar el sofregit anterior i abocar-lo sobre l'altre recipient on tenim els canelons. Ratllar formatge Emmental sobre la salsa i mantindre en el forn 25 minuts a 200º.
Canelons amb salsa de beixamel

Canelons amb salsa de tomaca


  BON PROFIT!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada