CANELONS AMB SALSA BEIXAMEL I SALSA DE TOMACA
INGREDIENTS (6-8 persones):
![]() |
Farcit de carn ja preparat |
Per al farcit i els canelons:
Per a la salsa beixamel:
Per a la salsa de tomaca:
ELABORACIÓ:
Farcit de carn:
- 2 cullerades soperes de mantega
- 3 cullerades soperes de farina
- Llet
- Sal
- Anou moscada
- Formatge Emmental (ratllat)
Per a la salsa de tomaca:
- 400 grs. de tomaca trossejada (1 pot)
- Sal
- Sucre
- Pebre
ELABORACIÓ:
Farcit de carn:
1.- Fregir tota la carn amb abundant oli. Una vegada fregida, triturar-la.
2.- Col.locar tota la carn triturada en la mateixa paella amb l'oli. Afegir les cullerades de farina i la llet. Remoure-ho tot breument a foc suau un parell de minuts.
3.- Abocar tota la carn en un bol. Afegir mitja anou moscada ratllada i el paté. Mesclar fins a obtindre una mescla homogènia. Reservar en la nevera (amb una hora, suficient).
3.- Abocar tota la carn en un bol. Afegir mitja anou moscada ratllada i el paté. Mesclar fins a obtindre una mescla homogènia. Reservar en la nevera (amb una hora, suficient).
Canelons:
1.- Omplir les 3/4 parts d'una cassola gran amb aigua, afegir sal i oli i posar a bullir a foc fort. Quan comence a bullir, afegir de 15 en 15 les làmines i bullir-les 10 minuts.
2.- Mentre es bull la pasta, preparar la carn per a omplir el canelons.
3.- Traure els canelons de la cassola, i deixar refredar damunt d'un drap de cuina. Embolicar la carn amb la pasta del caneló: col.locar la carn en un extrem de la làmina i embolicar fins al final.
4.- Posar els canelons en recipients per al forn que, prèviament, s'han untat amb mantega.
3.- Traure els canelons de la cassola, i deixar refredar damunt d'un drap de cuina. Embolicar la carn amb la pasta del caneló: col.locar la carn en un extrem de la làmina i embolicar fins al final.
4.- Posar els canelons en recipients per al forn que, prèviament, s'han untat amb mantega.
Salsa de beixamel:
1.- En un casset, afegir les cullerades de mantega i desfer a foc suau. Amb la mantega fosa, afegir les cullerades de farina i mesclar.
2.- Amb la mescla obtinguda, afegir poc a poc llet i remoure amb unes varetes manualment, fins a obtindre una salsa homogènia (ni massa líquida, ni massa espessa).
3.- Abocar sobre un dels recipients on tenim els canelons la salsa beixamel i el formatge ratllat. Mantindre 25 minuts en el forn a 200º.
3.- Abocar sobre un dels recipients on tenim els canelons la salsa beixamel i el formatge ratllat. Mantindre 25 minuts en el forn a 200º.
Salsa de tomaca:
1.- En una paella, amb oli, abocar la tomaca trossejada, la sal, el sucre i el pebre mòlt. Fregir 5 minuts.
![]() |
Canelons amb salsa de tomaca |
BON PROFIT!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada