dissabte, 20 d’abril del 2013


COQUES
  INGREDIENTS:
  Per al recapte:
Les coques preparades per al forn
  • 1 kg. de tomaques madures
  • 3 pebres italians (verds)
  • 2 dents d'all
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Llonganisses
  • Ous bullits
  Per a les coques:
  • 750 grs. de farina
  • 50 grs. de rent ('levadura') en pastilla
  • 1/3 d'un sobre de rent en pols 'Royal'
  • 1 got de suc de taronja
  • 6-4 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • 2 cullerades soperes de sal
  • 1 culleradeta de sucre
  • Aigua

  ELABORACIÓ:
  1.- Trossejar en daus les tomaques i els pebres, a més de filetejar les dents d'all. Posar tot en una paella amb prou oli d'oliva i fregir a foc suau, uns 30 minuts com a màxim. Reservar.

  2.- Mesclar en un bol gran la farina, el rent (en pols i la pastilla), el suc, la sal, el sucre, l'aigua i l'oli d'oliva (6-4 cullerades), fins a obtindre una massa esponjosa i homogènia. Mesclar tot això amb unes varetes manualment.

  3.- Una vegada aconseguida la massa homogènia, tapar amb un drap de cuina i deixar reposar la massa uns 15 minuts, fins que duplique el seu volum.

  4.- Untar les llandes del forn amb oli (d'oliva). Agafar bons 'pessics' de la massa i col.locar-los en les llandes, donant-los forma. Incorporar el sofregit de tomaca al damunt i una llonganissa per coca.

  5.- Posar les llandes en amb les coques en el forn, precalfat prèviament, a 200º al voltant d'uns 45 minuts. Una vegada fetes, podem col.locar-li uns ou bullit sobre el recapte de la coca.


Ummm...quina ganeta de coca!!! 

  ***Recepta 'bonus'***

  Podem optar a utilitzar en una massa de coca per a, en compte de col.locar-li el sofregit de tomca, posar-li sucre i canella per a obtindre com a resultat unes fantàstiques 'coques dolces'.

  
  BON PROFIT!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada