dimarts, 24 de setembre del 2013

PUTXERO (OLLA EXPRESS)

  INGREDIENTS (4-6 persones):

  Llegums, arrossos i verdures:
  • 3-4 carlotes
  • 1 nap
  • 1 xirivia
  • 250 grs. de cigrons
  • 1 manoll de penques
  • 4 - 6 creïlles (segons grandària)
  • 300 grs. d'arròs
  • fulls de floricol
  • pinyons ibèrics
  • jolivert
  • pa ratllat
  • safrà
  Carns, ous i la resta:
  • 3 ossos d'espinada de porc (corbet)
  • 3 ossos de bou
  • 1 tros de vedella (250 grs.)
  • 1 pit sencer de gallina
  • 250 grs. de carn picada de porc
  • 1 ou
  • 8-10 ous de gallina
  • Aigua
  • Sal
  ELABORACIÓ:
  1.- Omplir 3/4 parts de l'olla amb aigua. I posar a calfar l'aigua. Tot seguit, pelar les carlotes, el nap i la xirivia. Una vegada pelats, ficar en l'olla amb els cigrons.



 2.- Continuar pelant les penques, llevant-li els bords i les puntes. Trossejar-les i arrebossar en sal per a evitar que isquen dures després de la cocció.

  

3.- Posar les penques, el ossos de porc i bou, a més del tros de vedella i el pit de gallina sencer en l'olla.



  4.- Mesclar la carn picada de porc amb un poc de jolivert, pa ratllat, un ou i els pinyons. Una vegada aconseguida una massa de carn homogènia, embolicar cada pilota amb un full de floricol (prèviament rentades amb aigua), amb les mides donades ixen unes 3 grans o 6 menudes, i posar-les en l'olla. Afegir un sobre de safrà i sal. Tancar l'olla i deixar coure-ho tot una hora i mitja a foc fort.


  5.- Pelar les creïlles i, després de deixar que isca tot el vapor de l'olla, obrir-la i afegir les creïlles. Tancar novament l'olla, i cuinar una altra hora i mitja. (Si ha reduit molt l'aigua, podem afegir un poc més d'aigua i sal).

 6.- Una vegada transcorregut el temps, toca coure l'arròs, segons el nombre de comensals (recordar-vos que cal tirar per cada tassa (o got) d'arròs, 2 tasses i mitja d'aigua (o caldo)). Per a unes 4 persones, amb 300 grs. d'arròs, suficient. Cuinar l'arròs, junt amb els ous de gallina, 20 minuts a foc fort.

La segona font amb les penques,
els cirgrons i la carn

La primera font amb les creïlles,
les carlotes i les pilotes
Un senyor plat d'arròs de putxero









7.- Per últim, servir les pilotes, les creïlles i les carlotes en una font. En l'altra font, posar la carn, els cigrons i les penques. I, a cada comensal, el seu plat d'arròs.

   BON PROFIT!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada